O nama
Kreditna unija Dukat osnovana je 1996. godine (tada kao štedno kreditna zadruga Dukat). Kreditna unija Dukat posluje na području Primorsko-goranske županije. Uprava Kreditne unije nalazi se na Viškovu, sa poslovnicama na Viškovu, Čavlima, Rijeci i Matuljima. Kreditna unija Dukat vrši poslove mjenjačnice, kredita i štednje.
Od samog osnivanja građani su prepoznali našu kvalitetu, dugogodišnjim radom i politikom koja se temelji na dugoročnosti, postojanosti i prije svega sigurnosti danas imamo povjerenje više od 4000 članova.
Načela Kreditne unije Dukat :
  • odgovornost, sigurnost, pouzdanost,
  • tajnost poslovnih informacija,
  • poštivanje zakona i propisa,
  • usmjerenost prema članovima, te zaštita interesa članova,
  • efikasnost i profesionalnost.
Poslovanje Kreditne unije Dukat propisano je Zakonom o Kreditnim unijama i zakonskim propisima od strane HNB-a.

Kreditna unija Dukat ima za cilj postizanje stalnog povećanja vrijednosti imovine svojih članova uz minimalne rizike, te poslovno i društveno odgovorno ponašanje.
Kreditna unija Dukat prati potrebe svojih članova, štiti njihove interese, te profesionalnošću i znanjem svojih zaposlenika nastoji uvijek biti na raspolaganju.
Kreditna unija Dukat prepoznatljiva je na području Primorsko-goranske županije svojim poslovanjem, te teži postati financijska institucija u kojoj će njeni članovi moći kompletno obavljati svoje financijske potrebe.